Så odlar du avokado

 

Har du provat odla avokadokärna och misslyckats? Här är den “skottsäkra” vägen att lyckas varje gång och det är så enkelt!

Du behöver:

    • En eller flera avokado
    • Skarp kniv
    • Förslutningsbar fryspåse
    • Papperservetter/pappershanddukar
  1. Tvätta av alla avokadoköttrester från avokadokärnan så att kärnan inte är hal.
  2. Skala av det bruna skinnet, det underlättar groningsprocessen, dessutom  blir plantan finare. TIPS: Blötlägg avokadokärnan i ett glas vatten i c:a 1 dygn så skalas skinnet av lättare
  3. Slå in den skalade kärnan i en pappershandduk, blött handuken ordentligt och lägg den i en förslutningsbar påse.
  4. Förslut påsen tätt och lägg den på en mörk plats i rumstemperatur. Till exempel i ett köksskåp.
  5. Titta till påsen då och då om kärnan visar några täcken på groning och att pappershandduken fortfarande är fuktig.
  6. Så småningom kommer kärnan spricka i mitten, sedan kommer roten att titta ut. När roten är c:a 3 cm lång kan du ta ut din avokadokärnan från påsen och låta den växa i jord eller i vatten. Låt kärnan vara ovanför vatten/jordytan.

Vi älskar odla våra avokadoplantor i ett glas eller i en vas ovanpå våra smarta porslinsplattor som är speciellt designade för detta. Plattan håller plantan ovanför vattenytan och förhindrar vatten att avdunstnas så att du slipper fylla på med vatten så ofta. Det är bekvämt (och snyggt!).

Odlingsplattor och tillbehör

Populära kategorier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *