Så odlar du avokado

Att odla avokado hemma är faktiskt ganska enkelt, och det kan vara en rolig och tillfredsställande aktivitet! Här är stegen du kan följa:

Du behöver:

    • En eller flera avokado
    • Skarp kniv
    • Förslutningsbar fryspåse
    • Papperservetter/pappershanddukar
  1. Tvätta av alla avokadoköttrester från avokadokärnan så att kärnan inte är hal.
  2. Skala av det bruna skinnet, det underlättar groningsprocessen, dessutom  blir plantan finare. TIPS: Blötlägg avokadokärnan i ett glas vatten i c:a 1 dygn så skalas skinnet av lättare
  3. Slå in den skalade kärnan i en pappershandduk, blött handuken ordentligt och lägg den i en förslutningsbar påse.
  4. Förslut påsen tätt och lägg den på en mörk plats i rumstemperatur. Till exempel i ett köksskåp.
  5. Titta till påsen då och då om kärnan visar några täcken på groning och att pappershandduken fortfarande är fuktig.
  6. Så småningom kommer kärnan spricka i mitten, sedan kommer roten att titta ut. När roten är c:a 3 cm lång kan du ta ut din avokadokärnan från påsen och låta den växa i jord eller i vatten. Låt kärnan vara ovanför vatten/jordytan.

Jag älskar odla avokado. Jag driver faktiskt en avokadopalntskola, flera gånger per år anlägger jag större antal kärnor på groning. När mina avokadisar har grott kan du köpa de i webbshoppen.

Kolla in våra produkter för avokadoodling

Inred med växter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *