Warning: Constant SAVEQUERIES already defined in /home/greengos/public_html/wp-config.php on line 100
Så tar du sticklingar på palettblad - Green Go Smart

Så tar du sticklingar på palettblad

Så tar du sticklingar på ditt palettblad

Palettblad, även känt som Coleus, är en populär och lättodlad växt som finns i många färgglada och vackra varianter. Dessutom är den enkel att föröka med sticklingar, vilket gör det möjligt att sprida dess skönhet vidare till fler platser. Läs vidare för att lära dig mer om hur du tar sticklingar på dina palettblad genom att rota dem i vatten. Detta är ett enkelt och effektivt sätt att föröka palettisar och det ger dig också möjlighet att se rötterna växa.

Börja med att välja ut en frisk och välmående planta som du vill föröka. Sedan behöver du en ren och sylvass kniv eller sax, ett glas eller en flaska, och vatten.

Börja med att välja ut en frisk gren som inte har blommor på sig, sticklingar med blommor har det svårare att rota sig. Skär av stjälken på en plats strax under en nod (där två blad fäster sig vid stjälken). Se till att din kniv eller sax är ren och skarp för att minimera risken för infektion på växten.

När du har tagit din stickling, ta bort de nedre bladen, fyll glas eller flaska med vatten och placera sedan din palettblad-stickling i vattnet. Se till att stjälken är nedsänkt i vattnet och att inga blad dopas i vatten. Om bladen hamnar i vatten finns en stor risk att de ruttnar och orsakar bakterieinfektion som kan döda sticklingen.

Placera din palettbladstickling på ett ljust ställe utan direkt solljus. Så småningom bildar sticklingen rötter och det brukar gå fort. Ibland räcker det med bara några dagar till du får se rötterna. Se till att byta ut vattnet varje vecka eller när det blir grumligt.

När rötterna har utvecklats tillräckligt mycket, kan du plantera din stickling till en kruka med jord. Se till att vattna plantan regelbundet och placera den på en ljus plats utan direkt solljus.

Tack för att du läste min guide och lycka till med dina palettisar!

SMARTA PRODUKTER FÖR STICKLINGAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *