Så dekorerar du grönt till julen

Inspireras av 5 populära inredningsbloggare

Julen är snart här, vi går på julmarknader, dricker glögg, bakar pepparkakor och väntar på jultomten. Många har redan nu börjat pynta sina hem. Om du gillar växter och brukar ha dem runt dig då är det extra roligt att kunna dekorera grönt till julen också. Vi har spanat på hur 5 populära inredningsbloggare julpyntar sina hem med hjälp av gröna växter, läs nedan deras bästa tips

Gör det själv

Att pyssla och skapa någonting själv är både kreativt och roligt, särskilt när det närmar sig till jul. Här kommer två DIY tips från inredare Mirelle Stoor (@designbymirelle) på hur du enkelt kan göra dekorationer av tomma flaskor och julkulor.

Julflaskor: lägg några små grenar i flaskorna (det kan vara gran, tall, någon krydda, eucalyptus eller vad som helst), fyll i flaskorna med vatten, stick i stearinljus i flaskhalsen, och voila – du har några fina gröna ljusstakar till julen.

Vackra DIY ljusstakar av flaskor i klarglas med grankvist av Mirelle Stoor

Vackra DIY ljusstakar av flaskor. Design och bild av Mirelle Stoor

Julkulor: köp kulor med bred hals som man kan öppna. Med hjälp av små grankvistar, eucalyptus, torkade blad eller blommor, nejlikafrön och mycket-mycket mer kan du skapa fina personliga dekorationer för julgran eller fönster

Kulor med gröna kvistar av Mirelle Stoor

DIY julkulor. Design och bild av Mirelle Stoor

Dekorera med amaryllis

Julen och amaryllis hör ihop. Här stylar inredningsexperten Anette Gustafsson Greiff (@inredningshjälpen) till julen med amaryllis planterad i mossa i en cylindrisk glasvas.

Juldekoration Amaryllis i vas av Anette Gustafsson

Juldekoration Amaryllis i vas. Design och bild av Anette Gustavsson

 

Man ska plantera en amaryllislök 6-8 veckor innan jul för att få den att blomma till julen, har du inte planterat än så kan du köpa en färdig i blomsteraffären. Eller varför inte ha en som snittblomma som på nästa bild från inredningsstylisten och bloggaren Nina Holst (@stylizimoblog). Fantastiska vita amaryllisblommor som Nina vackert stylade med hjälp av vaserna Sphere.

Juldekoration av Nina Holst: vit amaryllis i vas Sphere

Juldekoration vit amaryllis i vas Sphere. Design och bild av Nina Holst

Tips: snitta stjälken diagonalt och placera i en vas med kallt vatten så kommer amaryllisblomman att stå länge.

Var kreativ med hyacinter

Hyacint är en annan blomma som man associerar med julafton. Hyacinterna kan man plantera på så många olika sätt: separat i en kruka, i grupp, tillsammans med andra växter, göra en julig komposition eller bara driva löken i ett glas. Eller i en mandelkvarn som inredningsbloggare Jenny Johansson (@jennyhusochhem) gjorde.

Juldekoration Hyacinter i mandelkvarn av Jenny Johansson

Hyacinter i mandelkvarn. Design och bild av Jenny Johansson

En till tips från Jenny: klä in dina hyacintlökar i mossa och häng upp dem i gardinstången. Glöm bara inte att doppa lökarna i vatten då och då så blir det en kreativ och vacker dekoration till julen.

Kokedama-hyacinter av Jenny Johansson

Kokedama-hyacinter. Design och bild av Jenny Johansson

Placera löken i ett glas eller en skål med lite mossa hos @stylizimoblog och du får en perfekt grön dekoration till julbordet eller på advent.

Julbordsdekoration med hyacinter i skål av Nina Holst

Julbordsdekoration med hyacinter i skål. Design och bild av Nina Holst


Juldekoration Hyacinter i glas av Nina Holst

Juldekoration Hyacinter i glas. Design och bild av Nina Holst.

Ta in några gröna kvistar

Granen är inte det ända trädet som är välkommet i våra hem till julen. Se nedan hur norska bloggaren och stylisten Maren Baxter (@marenbaxter) dekorerar julbord med hjälp av tallgrenar och ljusslingor. Gyllenejuligt, eller hur?

Julbordsdukning av Maren Baxter

Julbordsdukning med tall och ljusslingor. Design och bild av Maren Baxter


Julbordsdukning av Maren Baxter

Design och bild av Maren Baxter

Gör din egen adventsljusstake

Vad är jul utan levande ljus! Inspireras av @designbymyrelle och gör din egen juldekoration med gröna kvistar, kanelstänger, kryddor, kottar eller vad du vill.

Adventljusstake med kanel och eucalypt av Mirelle Stoor. Bild: Mirelle Stoor

Adventljusstake med kanel och eucalypt av Mirelle Stoor. Design och bild: Mirelle Stoor

Följ oss på Instagram för mer inspiration!

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.