Inspiration, Tips & Trix

13 tips för proffsig fågelfotografering utan dyr utrustning

Man behöver inte ha dyr fotoutrustning eller åka långt bort för att ta fina fågelbilder. Med viss skicklighet kan du fotografera fåglarna utanför ditt fönster och det räcker att du har en mobilkamera eller en enklare systemkamera. Läs våra 13  bästa tips

Så lyckas du med elefantöra

Parasollpilea som också kallas för elefantöra är en tålig och mycket lättskött växt som klarar de flesta förhållanden. Trots att det är ingen ny växt (den kom till Skandinavien 1946) har den blivit oerhörd trendig den senaste tiden tack vare sitt dekorativa utseende och sin anspråkslöshet.  Man kan lyckas med elefantöra oavsett om man har gröna fingrar eller inte.

självvattnare bubblan

Så räddar du dina växter från torkan

Den här sommaren slår alla rekord och blir den varmaste sedan mätningarna började. Underbart väder, sol och bad, varma kvällar och ljuvliga nätter – vad kan man mer önska sig?  För oss villaägare innebär det också bruna gräsmattor, uttorkade rabatter, vissna buskar och träd. Många kommuner har infört bevattningsförbud eftersom grundvattnet är för lågt. Även vi som bor i Barkarby och har kommunalt vatten från Mälaren har fått varning om vattenbrist.  Ska man ge upp och låta rabatterna dö?