Warning: Constant SAVEQUERIES already defined in /home/greengos/public_html/wp-config.php on line 100
Så lyckas du med din elefantöra - Trender och skötseltips

Så lyckas du med elefantöra

Så lyckas du med elefantöra

Parasollpilea (kallas även elefantöra) är en tålig och mycket lättskött växt som klarar de flesta förhållanden. Den är dessutom mycket trendig just nu tack vare sitt dekorativa utseende och sin anspråkslöshet.  Man kan lyckas med elefantöra oavsett om man har gröna fingrar eller inte.

Läge:

Elefantöra är en mycket anspråkslös växt och kan stå även i direkt solljus men trivs bättre i lite skuggigare läge. Tips: bladen blir större om växten står lite in i rummet.  Norrfönstret kan vara ett bra läge. Under vinterhalvåret när dagarna är korta kan växten behöva flyttas till ljusare ställe.

Bevattining:

Låt växten torka upp lätt mellan vattningarna, vattna rikligt men se till att hela ut överskottsvatten så att växten inte står blött. Ge lite näring då och då, på sommaren kan det behövas varannan vecka, från oktober till mars räcker det med någon gång per månad.

Beskärning:

Mår växten bra kan den växa upp till halv meter hög. Men tycker du att din växt har skjutit iväg lite för mycket i höjden kan du toppa den med sax eller en vass kniv till en lagom höjd. Parasollpilea växer snabbt så det dröjer inte länge innan du får en fin, buskig och tätt växt.

Tips: Släng inte den avklippta toppen, den kan växa i en ny planta! Klipp bort några blad längst ner och placera sticklingen i vatten så kommer den att slå nya rötter om ett par veckor. Sedan är det bara att plantera den i en kruka med jord.

NYHET!
NYHET!
195.00 kr
NYHET!
360.00 kr
NYHET!
210.00 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *